6 Ekim 2007 Cumartesi

HİNDİ TANDIR




Malzemeler

2 adet hindi but
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 diş sarımsak

YAPILIŞI

1) Butları aldığınız markete sadece kemikleri çıkarmasını, bütün olarak ve derilerinin üstünde kalmasını rica edin.(çünkü onlar daha düzgün çıkarıyorlar)
2) Yıkadığınız butların sularının süzülmesini sağlayın.
3) Büyükçe çelik bir tencereye but haricindeki bütün malzemeleri koyun ve bir kaşık yardımı ile karıştırın.
4) Butları tencereye alın ve bu malzemeleri butların her yanına sıvayın.
5) Ocağı çok kısık olarak yakın ve butların derili kısımları tencereye değecek şekilde yerleştirin. Önce deriler biraz cızırdayacak, kızaracak. Bu yemek yanıyor diye sizi korkutmasın, daha sonra su bırakıyor. Böylece kısık ateşte 1,5 – 2 saat arasında kendi suyunda ağır ağır pişecektir. Pişme süresinin ortalarında eğer üst taraflarında sertlik varsa bir iki kere çevirebilirsiniz.

Bu yemek hindi eti ile yapıldığı için daha sağlıklı olmakla birlikte kuzu etini de aratmayacak lezzette ve davet sofralarında da pilavın yanında çok gösterişli oluyor.
Yapımı da çok kolay olan bu yemeği denemenizi öneririm.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. merhaba;

    acaip güzel bir görüntü ellerine sağlık

    nefis

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Esra merhaba,
    Beğenmene çok sevindim. Gerçekten tadı da çok güzel yapımı da çok kolay. Sadece bütün malzemelerle tencereye koyuyorsunuz ve 2 saat sonra yenmeye hazır oluyor.
    Benden de sana selam ve sevgiler,

    YanıtlaSil

Yönetici Giriş Paneli


Special design for Işıl'ca Tatlar by GeCe